Eerstelijnszorg

Verminderen en verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat. Deze kunnen ineens of geleidelijk zijn ontstaan en u ervaart last tijdens werk, school, sport, hobby of vrijetijd.

Voor behandeling hiervan hoeft u niet langs de huisarts, u kunt direct een afspraak maken voor fysiotherapie. Twijfelt u of het misschien medische klachten zijn? Kijk dan op: www.thuisarts.nl

Vergoeding van uw zorgverzekering komt voor deze behandelingen uit uw aanvullend pakket.

Het bewegingsapparaat is alles van het lichaam dat u gebruikt om te kunnen bewegen. Pijnstillers kunnen vaak de klachten tijdelijk verminderen, maar om de klachten echt te verhelpen zal er meestal iets moeten veranderen aan uw bewegingsvrijheid, manier van bewegen of belastbaarheid. Afhankelijk van de specifieke klachten die u ervaart en het niveau waarop u uw lichaam wilt kunnen belasten wordt bepaald op welke wijze de therapie zal plaatsvinden.

Elk behandeltraject begint met een screening, anamnese en onderzoek.
De screening bestaat uit enkele vragen om te bepalen of er mogelijk toch een medische factor de oorzaak van de klachten kan zijn. Bij voorkeur kunt u deze lijst van te voren online invullen, zodat er zo min mogelijk tijd van de bijeenkomst hieraan verloren gaat.
De anamnese is een vraaggesprek, waarin de klachten maar ook uw situatie in kaart wordt gebracht. Het is van belang dat de klachten en uw wensen helder zijn, maar ook welke factoren er nog meer van invloed kunnen zijn.
Met een lichamelijk onderzoek wordt onderzocht welke lichaamsstructuren zijn aangedaan, spieren, pezen, banden, gewrichten, bindweefsel of zenuwen. En wordt er gekeken naar wat u op dat moment al wel of niet kan.
Op basis van de verzamelde informatie wordt een behandelplan opgesteld en met u overlegd.

Voor de eerste bijeenkomst plannen wij een uur in de agenda. Dit is langer dan veelal gedaan wordt. Het voordeel is dat wanneer het complexe of meerdere klachten betreft de situatie beter in kaart kan worden gebracht om tot een goed behandelplan te komen. Bij een enkele klacht kan mogelijk direct al wat gedaan worden.